ДАЛИ СИСТЕМИТЕ ЗА ПАРКИРАЊЕ ЈА ОСИГУВААТ БЕЗБЕДНОСТ НА ВОЗИЛАТА И НИВНИТЕ ПАТНИЦИ?

ДАЛИ СИСТЕМИТЕ ЗА ПАРКИРАЊЕ ЈА ОСИГУВААТ БЕЗБЕДНОСТ НА ВОЗИЛАТА И НИВНИТЕ ПАТНИЦИ?

Како што се зголемува побарувачката за паркинг простор, потребата за безбедни и безбедни решенија за паркирање станува поитна.Паркинг лифтовите и системите за паркирање со загатки/ротирачки/шатл се популарни избори за максимизирање на паркинг просторот во ограничена област.Но, дали овие системи можат да обезбедат безбедност и сигурност и за возилата и за патниците?

Краткиот одговор е да.Mutrade како водечки производител на различни паркинг лифтови и системи за паркирање загатки/ротациони/шатлови вклучува напредни безбедносни карактеристики за да се чуваат возилата и патниците безбедни.

Кои напредни безбедносни системи се користат во опремата за паркирање?

Во оваа статија ќе истакнеме неколку безбедносни уреди и ќе ве запознаеме со нив.Еве некои од најчесто користените безбедносни карактеристики:

  • Системи за контрола на пристап
  • Алармни системи
  • Копчиња за итно стопирање
  • Системи за автоматско исклучување
  • CCTV камери

Кои напредни безбедносни системи се користат во опремата за паркирање?

Системи за контрола на пристап

Овие системи се користат за ограничување на пристапот за паркирање.Само корисник со клучни картички или шифри може да влезе во зоната или да го паркира автомобилот во системот/паркинг-лифтот.Ова помага да се спречи неовластен пристап и обезбедува повисоко ниво на безбедност.

паркирање Системи за контрола на пристап

Алармни системи

Системите за паркирање се опремени и со аларм кој се активира доколку неовластено лице се обиде да влезе на територијата, кога се прави обид за кражба или провалување или несакан удар за време на работата на системот за паркирање.Ова може да помогне да се одвратат потенцијалните криминалци и да се предупредат корисниците и да се исклучи системот за да се спречат несреќи.

безбедно паркирање mutrade Алармни системи

Копчиња за итно стопирање

Во случај на дефект или итен случај, системот за паркирање е опремен со копчиња за итно запирање кои можат веднаш да го запрат системот, спречувајќи несреќи или оштетувања.

безбеден систем за паркирање mutrade Копчиња за итно стопирање-94AA-49FE-B609-078A9774D1F9 Крупный

Системи за автоматско исклучување

Некои системи за паркирање се опремени со системи за автоматско исклучување кои го исклучуваат системот доколку открие какви било абнормалности, како што се прекумерна тежина или опструкција.Ова помага да се спречат несреќи и штети на возилата.

CCTV камери

Камерите со затворено коло (CCTV) се користат за следење на паркинг просторот и снимање на секоја сомнителна активност.Снимката може да се користи за идентификување и пронаоѓање на сторителите во случај на кражба или вандализам.

CCTV камери безбедно паркинг систем mutrade

Како заклучок, паркинг-лифтовите и системите за паркирање загатки/ротациони/шатлови на Mutrade можат да обезбедат безбедни и сигурни решенија за паркирање со употреба на напредни безбедносни системи.CCTV камерите, системите за контрола на пристап, системите за аларм, копчињата за итно запирање и системите за автоматско исклучување можат да ја осигураат безбедноста и безбедноста на возилата и патниците.Важно е да се обрне внимание на безбедноста и безбедноста при изборот на опрема за паркирање за да се обезбеди мир на корисниците.

  • Претходно:
  • Следно:

  • Време на објавување: мај-18-2023 година
    8618766201898