Гаражен лифт, Паметен систем за паркирање, Гаража за автомобили - Mutrade

КОЛЕКЦИЈА

ИСКЛУЧЕНА КОЛЕКЦИЈА

 • Паркинг лифтови за положување
  Паркинг лифтови за положување

  Едно од најисплатливите решенија, лесно за инсталирање и одржување.Погоден и за домашна гаража и за комерцијални објекти.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

 • Лифтови за складирање на автомобили
  Лифтови за складирање на автомобили

  3-5 нивоа наредени решенија за паркирање, идеални за складирање автомобили, колекции на автомобили, комерцијален паркинг или логистика на автомобили итн.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

 • Системи за сложувалки со лифт-лизгање
  Системи за сложувалки со лифт-лизгање

  Полуавтоматски системи за паркирање кои интегрираат Lift & Slide заедно во компактна структура, нудејќи паркирање со висока густина од 2-6 нивоа.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

 • Решенија за паркирање во јама
  Решенија за паркирање во јама

  Додавајќи дополнително ниво(и) во јамата за да се создадат повеќе места за паркирање вертикално на постојното паркинг место, сите места се независни.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

 • Целосно автоматски системи за паркирање
  Целосно автоматски системи за паркирање

  Автоматски решенија за паркирање кои користат роботи и сензори за паркирање и преземање возила со минимална човечка интервенција.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

 • Автомобилски лифтови и грамофон
  Автомобилски лифтови и грамофон

  Транспортирајте возила до катови кои беа тешко достапни;или елиминирање на потребата за сложено маневрирање со ротација.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

РЕШЕНИЈА НА ПРОИЗВОДИТЕ

Без разлика дали се работи за дизајнирање и имплементирање на гаража за куќа со 2 автомобили или извршување на автоматизиран проект од големи размери, нашата цел е иста – да им обезбедиме на нашите клиенти безбедни, прифатливи за корисниците, економични решенија кои се лесни за имплементација.

 

ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

/
 • Домашна гаража
  01
  Домашна гаража

  Дали имате повеќе од една кола и не знаете каде да ги паркирате и да ги заштитите од вандализам и лошо време?

 • Станбени згради
  02
  Станбени згради

  Како што станува сè потешко да се здобијат со повеќе земјишни простори таму, време е да се погледне назад и да се направи реконструкција на постоечкиот подземен паркинг за да се создадат повеќе можности.

 • Комерцијални објекти
  03
  Комерцијални објекти

  Паркинзите на комерцијални и јавни згради, како што се трговски центри, болници, деловни згради и хотели, се карактеризираат со голем проток на сообраќај и голем обем на привремен паркинг.

 • Објект за складирање на автомобили
  04
  Објект за складирање на автомобили

  Како дилер на автомобили или сопственик на бизнис за складирање на стари автомобили, можеби ќе ви треба повеќе паркинг простор додека вашиот бизнис расте.

 • Масовно автоматско складирање
  05
  Масовно автоматско складирање

  На терминалите на поморските пристаништа и на магацините на флотата им требаат големи копнени површини за привремено или долгорочно складирање на голем број возила, кои или се извезуваат или се транспортираат до дистрибутери или дилери.

 • Автомобилски превоз
  06
  Автомобилски превоз

  Претходно, големите згради и салоните за автомобили бараа скапи и експанзивни бетонски рампи за пристап до повеќе нивоа.

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  156 Целосно автоматизирани паркинг места за подземен паркинг на трговскиот центар

   Во раздвижениот град ShiJiaZhuang, Кина, револуционерен проект го револуционизира паркирањето во истакнат трговски центар.Овој целосно автоматизиран подземен систем на три нивоа се одликува со напредна технологија, каде роботските шатлови го оптимизираат просторот и обезбедуваат непречено работење.Со 156 паркинг места, најсовремени сензори и прецизна навигација, системот обезбедува безбедно, ефикасно и без проблеми паркирање, исполнувајќи ги барањата на овој зафатен град и трансформирајќи го начинот на кој луѓето ги паркираат своите возила.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  206 единици на паркирање со 2 столба: Револуционерно паркирање во Русија

  Градот Краснодар во Русија е познат по својата енергична култура, прекрасна архитектура и просперитетна деловна заедница.Сепак, како и многу градови низ светот, Краснодар се соочува со се поголем предизвик во управувањето со паркирањето за своите жители.За да се реши овој проблем, станбен комплекс во Краснодар неодамна заврши проект со користење на 206 единици паркинг-лифтови Хидро-парк со две точки.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  Mutrade Automated Tower Car Parking System инсталиран во Костарика

  Глобалниот пораст на сопственоста на автомобили предизвикува хаос за паркирање во урбаните средини.За среќа, Mutrade нуди решение.Со автоматизирани системи за паркирање на кули, заштедуваме простор, овозможувајќи ефикасно користење на земјиштето.Нашите кули на повеќе нивоа во Костарика, кои му служат на персоналот на центарот за повици во Сан Хозе на Amazon, секоја располага со 20 паркинг места.Користејќи само 25% од конвенционалниот простор, нашето решение го минимизира отпечатокот на паркирање додека ја максимизира ефикасноста.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  Франција, Марсеј: Решение за подвижни автомобили во застапништвото на Porsche

  За да ја зачуваме корисната површина на продавницата и нејзиниот модерен изглед, ни се обрати сопственикот на автосалонот Порше од Марсеј.FP- VRC беше најдоброто решение за брзо движење на автомобили на различни нивоа.Сега на спуштената платформа со нивото на подот се демонстрира автомобил.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  44 ротирачки паркинг кули додаваат 1.008 паркинг места за болнички паркинг, Кина

  Паркинг во близина на Народната болница Донгуан се бореше да ги исполни барањата на своите над 4.500 вработени и бројните посетители, предизвикувајќи значителни проблеми со продуктивноста и задоволството на пациентите.За да се реши ова, болницата имплементира вертикален ротационен паркинг систем ARP, додавајќи 1.008 нови паркинг места.Проектот се состои од 44 вертикални гаражи од типот на автомобил, секоја со 11 ката и 20 автомобили по кат, обезбедувајќи 880 места, и 8 вертикални гаражи од типот SUV, секоја со 9 ката и 16 автомобили по кат, кои нудат 128 места.Ова решение ефикасно го ублажува недостигот од паркирање, зголемувајќи ја и оперативната ефикасност и искуството на посетителите.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  120 единици BDP-2 за дилер на автомобили на Porsche,Менхетен,Њујорк

  Дилерот на Porsche Car во Менхетен, Њујорк, ги реши своите предизвици за паркирање на ограничено земјиште со 120 единици од автоматизираните системи за паркирање на автомобили на Mutrade BDP-2.Овие системи на повеќе нивоа го максимизираат капацитетот за паркирање, ефикасно искористувајќи го ограниченото достапно земјиште.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  150 единици загатки за паркинг системи BDP-2 за паркинг за стан, Русија

  За да се справи со големиот недостиг на паркинг места во една станбена зграда во Москва, Mutrade инсталираше 150 единици БДП-2 за автоматизирани системи за паркирање автомобили од типот загатка.Оваа имплементација значително го трансформираше модерното искуство за паркирање, обезбедувајќи ефикасно и иновативно решение за предизвиците за паркирање со кои се соочуваат жителите.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  Изложба на автомобили со 4 и 5-нивоа автомобилски стакери за Nissan и Infiniti во САД

  Користејќи го нашиот 4-столбен хидрауличен вертикален сложувач за автомобили, нашиот клиент направи изложба за возила на повеќе нивоа во автомобилскиот центар Nissan во САД.Сведочете го неговиот импресивен дизајн!Секој систем обезбедува 3 или 4 простори за автомобили, со капацитет на платформа од 3000 кг, сместувајќи широк спектар на типови возила.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  976 паркинг места со четири стакери на терминалот на пристаништето во Перу

  На едно од најголемите пристаништа во Јужна Америка во Калао, Перу, секојдневно пристигнуваат стотици возила од производствените земји ширум светот.Quad Car Stacker HP3230 нуди ефективно решение за зголемената побарувачка за паркинг места поради економскиот раст и ограничениот простор.Со инсталирање на 244 единици на 4-нивоа на стакери за автомобили, капацитетот за складирање на автомобили се прошири за 732 автомобили, што резултира со вкупно 976 паркинг места на терминалот.

  ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

  ВЕСТИ И ПЕЧАТ

  24.05.31

  Посетете го штандот Mutrade во Automechanika Mexico 2024!

  Откријте возбудливи можности и дознајте повеќе за Mutrade Мексико Сити, 10-12 јули 2024 година - Возбудени сме што можеме да објавиме дека нашата компанија ќе изложува на Automechanika Mexico 2024, еден од врвните настани во автомобилската индустрија во Латинска Америка.Како носител на одлуки во компанијата, нема да сакате да ...

  24.05.22

  ПРОЕКТ ЗА ДОЛГОРОЧНО СКЛАДИРАЊЕ НА АВТОМОБИЛ СО ПРИЛАГОДЕН ХИДРО-ПАРК 3230

  01 ПРЕДИЗВИК Решавањето на уникатните предизвици на долгорочното складирање на тешките возила бара внимателен пристап.Овие предизвици вклучуваа максимизирање на капацитетот за складирање на автомобили во ограничен простор во затворена гаража, прифаќање на варијациите на тежината и големината на тешките возила и ...